Διώροφη κατοικία στου Ψυρρή, κοντά στην πλ. Κουμουνδούρου. Μια εντυπωσιακή εξωτερική αποκατάσταση.


Στον δρόμο που ενώνει την περιοχή Ψυρρή της Αθήνας με την πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκεται ένα σημαντικό τυπικό Αθηναικό σπίτι, που παρέμενε χρόνια ερειπωμένο.  
Useful Information for English speaking Visitors (more pictures inside): Perfect colors and work in a restoration at Psyrri - Koumoundouros sq., Athens.



Τα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι:

1. H διακοσμητική εσοχή στην οποία  έχει τοποθετηθεί (και πρέπει να υπήρχε παλιό) διακοσμητικό τύπου αρχαίου αμφορέα. Αυτές οι εσοχές ήταν συνήθεις σε προσόψεις και στο εσωτερικό εισόδων, αλλά συνήθως σε αυτές τοποθετούσαν πήλινα αγάλματα. (δείτε εδώ)

2. Στην πλευρά που βρίσκεται η εσοχή υπάρχει αυλή με μαρμάρινη εξωτερική σκάλα προς τον όροφο, η οποία είχε μαντεμένια κάγκελα.

3. Η επιλογή των χρωμάτων της αποκατάστασης των όψεων, παρόλο που αυτά είναι έντονα, είναι κάτι περισσότερο από επιτυχημένη. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και ζωντανά.

Το μπαλκόνι με νεότερα κάγκελα και σπάνια φουρούσια με ροζέτες.
Εξωτερική μαρμάρινη σκάλα και νεότερες προσθήκες - διορθώσεις.
Παρά τις φθορές της σκάλας οι υπεύθυνοι σωστά επέλεξαν να μην την αντικαταστήσουν με κάτι άσχετο ως είθισται.
Η σπάνια εσοχή με αμφορέα αντί για άγαλμα.

ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Έρευνα - ανάλυση - φωτογραφίες Δ.Χ.Κ. Απαγορεύεται η αποθήκευση, η αναδημοσίευση και κάθε χρήση πλην της ανάγνωσης στο neoclassicalgreece.blogspot.gr και της παραπομπής προς την παρούσα σελίδα με δική σας εισαγωγή - περιγραφή. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή με παρόμοιο τρόπο (πληροφορίες, ανάλυση, δομή) μπορεί να θεωρηθεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Σήμανση "Αποκλειστικό": Το θέμα δημοσιεύτηκε εδώ για πρώτη φορά.  
  • Γίνεται προσπάθεια για αξιόπιστες πληροφορίες και σύννομες δημοσιεύσεις. Περισσότερα στη σελίδα "Νομικά & Όροι". 
  • © neoclassicalgreece.blogspot.gr. Any use of content except of viewing it  here or redirecting to this page  is not allowed. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου