Αθήνα, Κουκάκι: Μαγευτικά χρώματα και ηρεμιστική συμμετρία μέσα στη νεοελληνική ασχήμια και παραφροσύνη.

 
Όταν η εικόνα μιλάει από μόνη της!
Useful Information for English speaking Visitors (more pictures inside): Color and symmetry in the middle of architectural crimes! At Koukaki, Athens.





Ένα μακρόστενο ισόγειο λαϊκό σπίτι με υπόγειο στο Κουκάκι, σε γειτονιά ανάμεσα στις της λεωφόρους Συγγρού και Καλλιρρόης. Δεν υπάρχει λόγος να γραφούν πολλά! Απλότητα, συμμετρία, έξι ψηλά παράθυρα με την πόρτα στη μέση, πέτρα, γαλλικά κεραμίδια.

Άριστη η σύγχρονη επιλογή του έντονου μπλε χρώματος, το οποίο τονίζει στο μέγιστο τις λοιπές, λευκές διακοσμήσεις. Μαζί με τα κατακόκκινα κεραμίδια, κάνουν το κτίριο αρχιτεκτονικό διαμάντι με φόντο την θλιβερή νεοελληνική αρχιτεκτονική και τη γενικότερη ασχήμια - κατάντια.



Λεπτομέρεια εισόδου. Ακόμα και η θέση και ο τρόπος της σημαίας ήταν μελετημένα. Σήμερα δεν ξέρουν ούτε που πάει ο σταυρός!

Λεπτομέρεια της εμφανούς λιθοδομής με εξαγωνικές ακανόνιστες πέτρες και κορνίζες. Σήμερα η πέτρα χρησιμοποιείται, αλλά έχει χαθεί η αισθητική και η τέχνη από ιδιοκτήτες και τεχνίτες.














Δορυφορική φωτογραφία περί το 2010. 1. το κτίριο με ότι το περικλείει 2. Κατεδάφιση εκτρωμάτων μπροστά από το κτίριο.





ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Κείμενο - φωτογραφίες Δ.Χ.Κ. Απαγορεύεται η αποθήκευση, η αναδημοσίευση και κάθε χρήση πλην της ανάγνωσης στο neoclassicalgreece.blogspot.gr και της παραπομπής προς την παρούσα σελίδα με δική σας εισαγωγή - περιγραφή. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή με παρόμοιο τρόπο (πληροφορίες, ανάλυση, δομή) μπορεί να θεωρηθεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Σήμανση "Αποκλειστικό": Το θέμα δημοσιεύτηκε εδώ για πρώτη φορά. 
  •  Γίνεται προσπάθεια για αξιόπιστες πληροφορίες και σύννομες δημοσιεύσεις. Περισσότερα στη σελίδα "Νομικά & Όροι". 
  • © neoclassicalgreece.blogspot.gr. Any use of content except of viewing it  here or redirecting to this page  is not allowed.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου